Лек за безсмъртие – новата книга на Богоносци

3971 0

Скъпи читателю,

Издателство „Богоносци“ представя третата си книга, в която продължава да събира Божия мъдрост от живота и опита на свещеници и духовници, на богослови и светски личности в църковния живот. Книгата е сборник, в който читателят ще намери размисли за истините на живота в Христа, за участието ни в богослуженията и най-вече в Тайнството на тайнствата – светата Евхаристия. „Лек за безсмъртие“ – така св. Игнатий Богоносец нарича Евхаристията в своите съчинения.

Въпреки че сайтът „Богоносци“ е само на 5 години, в него може да намерите множество преводни и авторски текстове, от които с не лесен подбор успяхме да изберем тези, които ви представяме.

Съдържанието на сборника обхваща няколко тематични кръга от въпроси, свързани с необходимостта от редовно причастяване: за подготовката и пристъпването на вярващия към причастие, за покаянието и изповедта, за придържането към установените от църквата правила и начини на постене, за причастяването на децата, на болните и пр.

Авторите са духовници и богослови от Българската, Руската, Гръцката, Кипърската, Сръбската, Македонската православна църква, от Православната църква в Америка.

Надяваме се, че книгата на издателство „Богоносци“ „Лек за безсмъртие“ ще допринесе събранието ни в Църква да е не просто принадлежност към някаква общност (със специфичен ред, дисциплина и традиции), а да става все по-просветено съучастие в богочовешката цялост на Тялото Христово.

Към сборника добавихме и компактдиск, в който са записани причастни и великопостни песнопения, изпети от младия богослов Методи Стоилов.

Надяваме се читателите на книгата да могат не само теоретично да се запознаят, а и с ухото си да чуят, и така да влязат в чудната атмосфера на православното богослужение.

От съставителите

Книгата се издава с благословението на Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний.

Може да я намерите в храма на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“, в книжарница БЪЛГАРСКИ КНИЖИЦИ и на knigabg.com. Със закупуването на тази книги вие подпомагате развитието на дейността на Православен портал БОГОНОСЦИ.