ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

1252 0

Автор: Ирина Костова

„Христос воскресе из мертвих, смертию смерт поправ и сущим во гробех живот даровав“. Тази песен огласяше двора на психиатрията всеки ден и всяка нощ в продължение на два месеца. Тя идваше от втория етаж, където млада жена се беше вкопчила в решетките на прозореца, като ранена птица в клетка и не спираше да пее.

Теодора беше силна жена. Дори и в най – трудните моменти излъчваше някаква особена светлина, дали заради дългата, гъста и бяла коса или геройствата, които постоянно й се налагаше да извършва, грижейки се за болната си дъщеря. Но най – вече крепката й вяра и убедеността, че за Господ невъзможни неща няма, й даваше сили да преминава през ада на тази коварна болест, без да се отчайва.

Идваше всеки ден на обяд да види дъщеря си и да получи информация от лекуващия лекар за състоянието й, с надежда за подобрение. Винаги я заварваше на някой от прозорците, вперила поглед в небето и пеейки „Христос воскресе“.

Времето минаваше, а промяна в състоянието на младата жена нямаше, въпреки максималните дози лекарства, които й даваха. Един ден лекуващата лекарка каза на Теодора, че лекарствата не помагат и няма друг начин, освен да опитат електрошокова терапия. Тя успокои разстроената майка, че това лечение дава много по – добри резултати в някои случаи. След това я видя доцентът, завеждащ отделението и сподели: „Ние, лекарите правим каквото можем, но нашите възможности са донякъде, оттам нататък е Бог. Ако до седмия електрошок няма подобрение, ще ги спрем и ще я препратим на друго място за лечение.“ Тогава майката се обади на духовния наставник на дъщеря си и му разказа за създалата се ситуация, а той й отговори, че Бог е промислил най-доброто за нея.

И така ден след ден, песента на младата жена се носеше наоколо: „Христос воскресе из мертвих, смертию смерт поправ и сущим во гробех живот даровав“. Теодора беше много притеснена, защото процедурите вървяха вече двадесет дни, а очакваното подобрение не идваше. И тогава се случи чудото – точно след седмия електрошок се забеляза съвсем лека промяна в състоянието. Това беше чудо! Явно песента на младата жена беше стигнала до Бога и Той я беше чул!

Не се страхувайте от чудесата, защото те се случват!

Христос воскресе!